Loading...

Industrijski dizajn - vrhunska funkcionalnost u prvom planu

Ljepota industrijskog stila upravo i jest u njegovoj nesavršenosti – ogoljene čelične konstrukcije, neobrađene i grube teksture zidova od stare opeke i betonski podovi oplemenjuju se kombiniranjem metala, drva i kože – te kreiraju savršenu fuziju modernog i vintage stila

15.03.2022
ABK Play
ABK Interno9
Italgraniti Metaline
ABK Dolphin
Italgraniti Metaline
ABK Interno9
ABK Interno9
Argenta
Italgraniti Metaline

Industrijski dizajn, iako prva asocijacija tako govori, već dugo nije ograničen na moderne prostore – poput potkrovlja u New Yorku ili modernih berlinskih kafića, primjerice, koji se u mnogim popularnim časopisima za interijere smatraju ultimativnim primjerima.

Ovaj popularni trend uređenja interijera već dulje više ne ovisi o tome gdje živite - bez obzira na to radi li se o novogradnji, prenamjeni stambenog prostora ili stare kuće, trend industrijskog dizajna – bilo manjim detaljima ili velikim, hrabrim promjenama – definitivno je in, i to u različitim prostorima u kojima boravimo i(li) živimo, a temelji se na spoju tradicionalnog šarma starog svijeta i fluidnosti modernog doma.

Funkcionalnost, elegancija i prostor u kojem je ugodno živjeti

Možemo vam i oprostiti ako ste sve donedavno mislili da ovaj stil predstavlja suhoparne, monotone površine s premalo namještaja i uglavnom tamnih boja.

No sve je to (daleka) prošlost jer ovaj dizajn u prvom redu označava vrhunsku funkcionalnost, eleganciju i prostor u kojem je vrlo ugodno živjeti. Ljepota industrijskog stila upravo i jest u njegovoj nesavršenosti – ogoljene čelične konstrukcije, neobrađene i grube teksture zidova od stare opeke i betonski podovi oplemenjuju se kombiniranjem metala, drva i kože – te kreiraju savršenu fuziju modernog i vintage stila.