Loading...

Keramičke pločice u žutim nijansama garantiraju ljeto u domu – cijele godine!

Igra svijetla i dinamičnosti koju donosi žuta boja daje keramičkim pločicama upečatljiv dojam u svakoj prostoriji u domu, a ne samo u kupaonicama i dnevnom boravku! I fantastično se slažu sa svim drugim bojama...

19.09.2022
Cevica ceramica Boom
Cevica ceramica Antic
Cevica ceramica Antic
Land Porcelanico
Monopole ceramica
Serenissima Cromagic
ABK Terrazzo
ABK Sensi Signoria
Aparici Stracciatella
Marca Corona Multiforme
Marca Corona Paprica
Marca Corona Paprica

Žuta boja je svijetla, ekstrovertna i dinamična. Žuti pod od keramike ili porculanskog kamena može biti vrlo upečatljiv ako je jarko žute boje, ali odabir blijeđe nijanse – također na temelju osvjetljenja prostorije – daje potpuno drugačiji rezultat. Stoga su žute keramičke pločice prikladne za svaku prostoriju u kući – uključujući i spavaću - a ne samo za kupaonicu i dnevni boravak, kako mnogi misle.

Najbolji talijanski i španjolski brendovi koje nudimo u našem ateljeu keramike Stilker Store nude razne ideje za opremanje doma ili javnog prostora žutim pločicama svih veličina, od malih, srednjih i velikih.

Od toplih nijansi do svih drugih kombinacija

Žuta najčešće dolazi u toplijim nijansama koja graniči s narančastom: oker, curry, senf i jantar. Nježne nijanse žute također su prisutne u kolekcijama keramičkih pločica s efektom terakote: ovaj se materijal dobro slaže s klasičnim ili rustikalnim stilom, ali je i vrlo profinjena alternativa čak i u suvremenim okruženjima. Nježnije nijanse žutih pločica koje graniče s toplim bijelim i bež nijansama možda su samo naizgled manje upadljive, ali su zato iznimno elegantne.

S kojim se bojama najbolje kombiniraju žute pločice?

Isto tako, keramičke pločice u žutim nijansama često se kombiniraju s drugim bojama na dekor pločicama. Žuta se također koristi za mozaik i pločice s prugastom teksturom ili s trodimenzionalnim efektima, koji daju 'pokretljivost' zidovima. U svojim brojnim nijansama, svijetlo/tamno i toplo/hladno, žuta se savršeno kombinira s različitim bojama koje se podudaraju ili su u kontrastu: s crnom, bijelom, sivom; s pastelnim nijansama (ružičasta, narančasta, zelena, plava, lila) i s tamnim bojama (narančasta, zelena, plava, ljubičasta).