Loading...

Terakota - od prirodne gline do jedinstvenih modernih pločica

Terakota, zemljana pločica koja se koristi već tisućama godina, uvijek će biti jedan od najpopularnijih i najtrajnijih trendova u dizajnu interijera i eksterijera

09.06.2023

Kada je riječ o odabiru pločica, dizajni terakote uvijek su u trendu - od tonova pečene gline koji zagrijavaju svaku prostoriju, do zemljane teksture s pravom ravnotežom između grubog i profinjenog, nije ni čudo da je terakota vječni trend!

Takva je, primjerice, i kolekcija Marca Corona Terracreta, koja glinu predstavlja kao esencijalni element suvremene privlačnosti, jednostavnu za oblikovanje i obogaćivanje. Kombinirana uporaba drevnih tehnika izrade kao što su graviranje, ukrašavanje i uključivanje rezultira jedinstvenim, upečatljivim površinama. Na taj se način ovaj drevni materijal razvija, pogodujući stvaranju toplih, ugodnih okruženja u kojima se uvijek možete osjećati kao kod kuće.

Zahvaljujući temeljitom proučavanju materijala i naprednim tehnološkim inovacijskim procesima, značajke i nesavršenosti sirovog materijala kao što je prirodna glina mogu se reproducirati i u industrijskim razmjerima. Ručno izrađeni posebni uzdignuti i nepravilni rubovi i ukrasi vješto su izvedeni na površini kolekcije, za potpuno realističan konačni rezultat ručne izrade.

Dodatna ljepota terakote je i u tome što s vremenom stvara patinu. Drugim riječima, što je više koristite i što je starija - to će izgledati bolje i karakternije. Kako biste svom prostoru dodali primamljivu toplinu, postavite ove pločice od kuhinje do hodnika, garderobe i blagovaonice.

Sve o terakoti i brendovima koji u svom asortimanu imaju takve pločice potražite u našem ateljeu keramike Stilker Store u Ilici 429a u Zagrebu!