Loading...

EARTH by Pininfarina - pločice nastale na tradiciji vrhunskih automobila

Pločice iz zbirke EARTH imaju ekskluzivnu i sofisticiranu teksturu koja stvara snažan multisensorni učinak

09.01.2023
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina
EARTH by Pininfarina

Kolekcija keramičkih pločica EARTH rezultat je bliske suradnje između dizajnera svjetske reputacije tvrtke Pininfarina i Casalgrande Padana, vodećeg proizvođača keramičkih pločica. Dvije tvrtke dijele zajedničke vrijednosti, kao što je težnja za kvalitetom i izvrsnošću, dizajn i materijalnu inovaciju te poštivanje okoliša.

Rad s Casalgrande Padanom omogućio je Pininfarini da iskoristiti sve svoje kompetencije, od industrijskog dizajna do arhitekture, stavljajući veliku vrijednost na know-how i materijale razvijene u automobilskoj industriji.

O Pininfarini

Tvrtka je utemeljena u Torinu 1930. godine zahvaljujući sposobnosti i poduzetničkoj inteligenciji Battista Farine, poznatog pod nadimkom Pinin. Bio je jedan od najcjenjenijih dizajnera automobila svoga vremena. Pininfarina je proizvela širok raspon obožavanih kreacija, automobila, koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti ove industrije i dizajna općenito nakon II. svjetskog rata, nadahnjujući brojne generacije. Neki od nezaboravnih automobila uključuju modele Aurelia B24S, Giulietta Spider, Dino 246 i još mnoge druge. Tvrtka Pininfarina je također poznata i po dugogodišnjoj suradnji s Ferrarijem.

Treća generacija obitelji Pininfarina utemeljila je Pininfarinu Extra 1986. godine, a nove glavne djelatnosti uključuju industrijski dizajn, arhitekturu i interijere te dizajn prijevoza - jahte, zrakoplove itd. Partneri tvrtke Pininfarina Extra uključuju neke od najznačajnijih robnih marki na svijetu, primjerice, s Casalgrande Padanom. Tvrtka je pokrenula strukturirani istraživački program s Casalgrande Padanom i tako je rođen prvi plod njihove suradnje – EARTH kolekcija porculanskih pločica.

EARTH by Pininfarina

Kolekcija porculanskih pločica razvijena je prema tehnološkoj i formalnoj matrici inovacija. Rezultat je niz proizvoda s jedinstvenim dizajnom koji se razlikuju od brojnih imitacija prirodnih materijala dostupnih na tržištu. Njegova originalnost leži u svestranosti sustava, koji kombinira keramičke pločice s ukrasima inspiriranima moderniziranim automobilima. Dizajn, površinska tekstura i dekori zaštićeni su međunarodnim patentom.

Pločice iz zbirke EARTH imaju ekskluzivnu i sofisticiranu teksturu koja stvara snažan multisensorni učinak. Rezultat je topao i ugodan za oči, dok na dodir pruža inovativnu trodimenzionalnost. Šarolika paleta boja koju je razvila Pininfarina i bogat raspon veličina pločica omogućuju kreativnu upotrebu ovih pločica u bilo kojem okruženju.