Loading...

Miniature: moderne keramičke pločice slave talijansku tradiciju zanatskih obrta

Marca Corona predstavila je novu kolekciju malih dimenzija linije 1741 s materijalističkim i kromatskim efektima inspiriranim majolikom, staklom, metalom i glinom

10.05.2023

Postoji posebno mjesto u svijetu neraskidivo povezano s tradicijom keramike koja je sinonim za izvrsnost Made in Italy. Govorimo, naravno, o Sassuolu, srcu visoko specijaliziranog proizvodnog okruga koji je dugo igrao vodeću ulogu u području vrhunskih pločica, ugošćujući neke od najprestižnijih tvrtki u sektoru.

Kao povijesni brend i proizvođač koji inaugurira keramičku tradiciju u području Sassuola, Marca Corona s ponosom potvrđuje svoje korijene i identitet blisko povezan s povijesnim zanatskim obrtima kroz projekt iz 1741.

Kolekcije inspirirane bezvremenskom baštinom

To je linija osmišljena kako bi slavila stoljetnu povijest tvrtke koja obuhvaća niz kolekcija izravno inspiriranih slikama i stilskim značajkama bezvremenske baštine, a sve reinterpretirano u suvremenom ozračju.

Zvijezda je ove linije mala veličina, čije su brojne varijacije sposobne oplemeniti svaki ambijent bogatim detaljima i sofisticiranim kombinacijama. Raznolikost ponude, koja uključuje rombove, šesterokute, cigle, cementne pločice.., gradi opsežan katalog rješenja s odvažnim estetskim dojmom dizajniranim da udahne život geometrijskim i dekorativnim kompozicijama s ekskluzivnim tonom.

Artikulirana u novoj veličini 6x24 cm i potpuno posvećena istraživanju izražajnih mogućnosti keramike, Miniature je najnoviji hit u mikrokozmosu linije 1741. Svestrana i višestruka kolekcija izrađena od porculanskih pločica, Miniature istražuje različite materijalističke i kromatske značajke na 360°, evocirajući savoir-faire povijesnog zanatskog umijeća dok ponovno otkriva ljepotu majolike, stakla, metala, voska i cigle.

Prilika za eksperimentiranje s originalnim kombinacijama i metodama postavljanja

Mala veličina koja izdvaja asortiman u jednom formatu nije samo podsjetnik na zanatske pločice iz prošlosti, već i prilika za eksperimentiranje s originalnim kombinacijama i metodama postavljanja, pričajući svaki put drugu priču. Odabir pravokutnog mini-elementa otkriva značajnu prednost, dopuštajući nam da interveniramo u prostorima i okruženjima svih vrsta i veličina, pokrivajući i ravne površine i zaobljene volumene i zidove, dok višestruki raspon estetskih varijacija obećava beskonačan raspon potencijala kombinacije u ime kreativne slobode.

Rezultat je patchwork malih remek-djela visoke izrade koji ležerno pokreću dijalog s betonom, čvrstim bojama, završnim obradama od drveta i tapetama, zadovoljavajući ukuse i potrebe svakog projekta suvremenog dizajna interijera.

Nije slučajnost da različite inspiracije predstavljene u kolekciji uključuju profinjeni šarm mediteranske majolike u kolekciji Miniature Fregio; čaroliju preljevnih efekata u staklu u boji Miniature Soda; odsjaj oksidiranih metala u Miniature Fuoco; satenski tonovi i baršunasti dodir Miniature Cera; i tople nijanse cigle u kolekciji Miniature Fornace.